2018 Dodge RAM Pick Up op komst!

15 januari 2018

Ram heeft op de North American International Auto Show de nieuwe 1500 onthuld. Een hoekiger en daarmee stoerder design kenmerken de vijfde generatie van deze All American Pickup. Ondanks zijn stevige voorkomen heeft Ram het gewicht weten terug te brengen. De toepassing van aluminium voor delen van de koets en gebruik van lichter staal zorgen voor een totale gewichtsreductie van meer dan 100 kilo ten opzichte van de bestaande Dodge Ram 1500. Het grootste deel van het plaatwerk is overigens niet van aluminium. De F-150 wint dus op dat gebied.

Efficiency staat centraal

De nieuwe koets van de 1500 oogt dan wel hoekiger, maar is aerodynamischer dan voorheen. De cW-waarde ligt 9 procent lager. Dat is mede te danken aan de actieve, afsluitbare grille en een elektrisch uitklapbare lip onder de voorbumper die vanaf 50 km/h uitschuift. Wie de Ram 1500 met luchtvering opteert, zal merken dat de auto 1,5 cm lager gaat liggen als de snelheid stijgt. We zien dus veel moderne technieken om de efficiency van de nieuwe Ram te verhogen.

De Ram is ook beschikbaar als mild-hybrid. Het mild-hybrid-systeem is standaard aanwezig op de 1500 met 305 pk en 365 Nm sterke 3,6-liter V6 in het vooronder. Dit E-Torque gedoopte systeem is optioneel voor de 395 pk en 556 Nm sterke 5,7-liter grote V8. Het bij het systeem behorende 0,43 kWh 'grote' accupakket is in het wandje achter de stoelen geplaatst. Volgens Ram levert het systeem voor de V6 tot 122 Nm extra tijdens het accelereren. Bij de V8 zou het om 176 Nm extra gaan. Schakelen gaat met een vernieuwde achttrapsautomaat. De krachtigste 1500 moet tot 5.760 kilo kunnen trekken.

Comfort

Ook het complete interieur is opnieuw getekend. Achterin de Crew Cab-versies beschikken passagiers voortaan van enkele centimeters extra been-, hoofd- en schouderruimte. Ram levert 5-, 8,4- en 12-inch metende beeldschermen met infotainment in zijn nieuwe potentiële succesnummer. De grootste van het stel is opgebouwd uit twee kleinere exemplaren.

Wanneer de nieuwe Ram bij Kien in de showroom staat, is nog niet bekend. Wil je op de hoogte blijven over de Ram 1500?

Meld je aan voor onze Dodge RAM update