Abarth 695 BiPosto

Plan een proefrit

Gala racer

De Abarth 695 biposto is speciaal bedacht en ontwikkeld voor mensen die het racen in hun bloed hebben. Mensen voor wie het circuit de natuurlijke habitat is en bij wie brullende motoren als muziek in de oren klinken. Als echte ‘gala-racer’ is het een auto voor fijnproevers die van hun auto, net als van henzelf, topprestaties verlangen zonder in te willen leveren op het gebied van stijl. Mensen voor wie performance een levenshouding is.

De kleinste supercar

De Abarth 695 biposto heeft geen achterbank. Die is verwijderd om plaats te maken voor specifieke race-componenten. En zeg nou zelf, twee stoelen is toch meer dan genoeg om het opwindende gevoel van snelheid te delen? Ook de airco en de radio zijn gesneuveld. Want wat moet je daarmee als je aan het geluid van de motor genoeg hebt en de adrenaline door je aderen wilt voelen gieren? DE ABARTH 695 BIPOSTO: DE KLEINSTE SUPERCAR TER WERELD

Techniek

De Abarth 695 biposto biedt een perfecte mix tussen prestaties op straat en de sensaties van het circuit. Met een gewicht van slechts 997 kilo en zijn 190 pk sterke 1.4 T-jet-motor kan hij bogen op een gewichts/pk-verhouding van 5,2 kg/pk, de beste van zijn klasse. In de praktijk is dat goed voor een sprint van 0 tot 100 in 5,9 seconde en een topsnelheid van 230 km/h.

Droge versnellingsbak

De dogring-versnellingsbak van de 695 biposto – een primeur voor een auto met een typegoedkeuring voor de openbare weg – is voorzien van een volledig van aluminium vervaardigde schakeltoren en heeft een H-schakelpatroon, precies zoals dat op supercar hoort.