Alfa Romeo gaat naar Genève en neemt mee…

26 februari 2019

Al meer dan een eeuw weet Alfa Romeo autoliefhebbers te fascineren met auto's die zich onderscheiden door hun prestaties, design en Italiaanse stijl. Dit jaar zullen de bezoekers van de autosalon in Genève ontdekken dat het merk zich in diverse richtingen verder heeft ontwikkeld, met als meest in het oog springende wapenfeit de rentree van het merk in de Formule 1.

Speciale 'Alfa Romeo Racing'-versies van de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio

Uiteraard mag de officiële Alfa Romeo Racing C38 Formule 1 auto niet ontbreken op de stand van het historische merk uit Italië. Deze auto deed een aantal weken geleden nog zijn debuut in Barcelona tijdens de testronde voor het 2019 F1 seizoen. Naast deze (nu al historische) C38 staan de 'Alfa Romeo Racing'-edities van de Giulia en Stelvio Quadrifoglio opgesteld.

Deze twee speciale versies van de Quadrifoglio-modellen hebben dezelfde kleurstelling als de Alfa Romeo Racing C38 waarop ze zijn geïnspireerd. Als je instap wordt de racerij extra onderstreept door middel van oa. Sparco Racestoelen met carbon, transmissieknop in carbon en een leder-alcantara stuurwiel met carbon elementen. Ook aan de buitenkant vind je elementen als de V-vorm in de grille, Side skirts en het dak terug in het ultralichte materiaal; carbon. Exclusief of deze edities van de Quadrifoglio is het Akrapovič-uitlaat systeem welke speciaal is ontwikkeld om nog meer vermogen uit de 2.9 V6 bi-turbomotor te halen.

Alfa Romeo Stelvio Ti

Dit model van de Stelvio mag met trots de historische type-aanduiding 'Ti' dragen. Deze afkorting staat voor 'Turismo Internazionale', een typenaam die Alfa Romeo van oudsher toekent aan zijn felst begeerde en technisch meest ontwikkelde modelversies. Met zijn rijke uitrusting maakt de Stelvio Ti deze hooggestemde verwachtingen helemaal waar.

De specifieke stilering van de auto op de stand is zonder meer uniek: het lakwerk in 'Blu Misano' wordt geaccentueerd met nieuwe, donkergetinte achterlichtunits en tal van exclusieve details, waaronder veel carbon delen. Onder andere de buitenspiegelkappen en de V-vorm in de grille zijn van dit materiaal vervaardigd. Ook verder onderscheidt het model zich door donkergetinte details, zoals de 20-inch lichtmetalen velgen die met hun bruine glans fraai contrasteren met de gele remklauwen, de in glanzend zwart uitgevoerde ruitomlijstingen en uitlaateindstukken, de donkergetinte 'Stelvio'- en 'Q4'-emblemen en het privacyglas voor de achterste zijruiten en achterruit.

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

De Alfa Romeo Giulia Veloce Ti is een toonbeeld van de technische en stilistische perfectie die kenmerkend is voor de Giulia-serie. De Ti (ook in de kleur 'Blu Misano') is de meest exclusieve versie van de Giulia. Hij combineert het sportieve temperament van de Giulia Veloce met een elegante stijl, een rijke standaarduitrusting en de allernieuwste techniek. Het zwarte dak en het met leder beklede dashboard voorzien van carbon sierlijsten zijn echte blikvangers. Maar ook de stoelbekleding van leder en Alcantara draagt bij aan zijn exclusieve uitstraling, net als de vele carbon details, waaronder de buitenspiegelkappen, het hart van de schakelknop, de V-vormige sierlijst in het neusschild en de dorpellijsten met verlicht Alfa Romeo-logo. De zijskirts met carbon accenten en de achterspoiler zijn rechtstreeks van de Quadrifoglio overgenomen, en ook de bruinglanzende vijfgaats 19-inch lichtmetalen velgen met de gele remklauwen wijzen op het puur sportieve karakter van de Giulia Veloce Ti.

Ontdek Alfa Romeo