Alfa Romeo (FCA) terug in Formule 1

29 november 2017

Alfa Romeo, Het prestigieuze Italiaanse merk van Fiat Chrysler Automobiles (FCA), tekende vandaag een meerjarige technische en commerciële samenwerkingsovereenkomst met het Zwitserse Sauber F1 Team voor deelname aan het wereldkampioenschap Formule 1. De auto's hebben de kenmerkende kleuren en het logo van Alfa Romeo, en zullen worden uitgerust met 2018 Ferrari-motoren. Het toepassingsgebied van de overeenkomst omvat strategische, commerciële en technologische samenwerking op alle toepasselijke ontwikkelingsgebieden. Hieronder valt bijvoorbeeld toegang tot technische knowhow en expertise van personeel van Alfa Romeo.De officiële naam is het Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Reacties

Sergio Marchionne, CEO van FCA, zei: "Deze overeenkomst met het Sauber F1-team is een belangrijke stap in de vernieuwing van het merk Alfa Romeo, dat na een afwezigheid van meer dan 30 jaar terugkeert naar de Formule 1. Een legendarisch merk dat hielp bij het maken van de geschiedenis van deze sport, Alfa Romeo zal toetreden tot andere grote autofabrikanten die deelnemen aan Formule 1. Het merk zelf zal ook profiteren van het delen van technologie en strategische knowhow met een partner van de onbetwiste ervaring van het Sauber F1-team. De ingenieurs en technici van Romeo, die hun capaciteiten al bewezen hebben met de nieuw gelanceerde modellen, Giulia en Stelvio, zullen de mogelijkheid hebben om die ervaring beschikbaar te stellen aan het Sauber F1 Team. Tegelijkertijd zullen Alfa Romeo-fans opnieuw de mogelijkheid om een ​​automaker te ondersteunen die vastbesloten is om een ​​opwindend nieuw hoofdstuk te schrijven in zijn unieke, legendarische sportgeschiedenis. "

Pascal Picci, voorzitter van Sauber Holding AG, merkte op: "We zijn erg blij om Alfa Romeo te verwelkomen in het Sauber F1 Team Alfa Romeo heeft een lange geschiedenis van succes in Grand Prix-races en we zijn erg trots dat dit internationaal gerenommeerde bedrijf heeft gekozen om met ons samen te werken voor de terugkeer naar het toppunt van de autosport. "Samenwerken met een autofabrikant is een geweldige kans voor de Sauber Group om haar technologie- en engineeringprojecten verder te ontwikkelen .We zijn ervan overtuigd dat we samen de Alfa Romeo Sauber F1 kunnen brengen Maak een groot succes en kijk uit naar een lang en succesvol partnerschap. "

Historie

Alfa Romeo is over de hele wereld bekend om zijn race-erfgoed en hoogstaande technologie. De onbetwiste kampioen van de vooroorlogse Grand Prix (in 1925 domineerde de GP Tipo 2 het eerste Wereldkampioenschap), Alfa Romeo nam deel aan de Formule 1 van 1950 tot 1988, zowel als constructeur en als motorleverancier. Onmiddellijk na zijn debuut won Alfa Romeo de eerste twee coureurs 'wereldkampioenschappen, in 1950 en 1951, met coureurs Nino Farina en Juan Manuel Fangio. Van 1961 tot 1979 nam Alfa Romeo deel als motorleverancier aan verschillende F1-teams. Na zijn terugkeer als constructeur in 1979 behaalde Alfa Romeo zijn beste resultaat in 1983 en behaalde een zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Meer dan 30 jaar na terugtrekking als concurrent van Formula 1 (1985), keert het merk terug met de duidelijke bedoeling om zijn stempel te drukken.

Over Alfa Romeo en FCA

Alfa Romeo is een historisch merk van FCA Group. Sinds de oprichting in 1910 in Milaan, Italië, heeft Alfa Romeo enkele van de meest stijlvolle en exclusieve auto's uit de autogeschiedenis ontworpen en gemaakt. Die traditie leeft voort vandaag, terwijl Alfa Romeo nog steeds een unieke en innovatieve benadering van het ontwerpen van auto's hanteert: in elke Alfa Romeo komen technologie en passie samen om een ​​echt kunstwerk te produceren. De volledige heropleving van Alfa Romeo's geest en het maximaliseren van zijn wereldwijde aantrekkingskracht was een van de prioriteiten van FCA. Na een duidelijke en goed gedefinieerde strategie schrijft Alfa Romeo een nieuw hoofdstuk in haar meer dan eeuw-lange geschiedenis die een buitengewone gelegenheid biedt om het volledige potentieel van het merk te realiseren. Vandaag is Alfa Romeo een ware showcase van de beste middelen, talent en technologische knowhow van de Groep. Alfa Romeo wint de harten van een nieuwe generatie en herneemt zijn rechtmatige positie als een van 's werelds meest gewenste premiummerken. Het is opnieuw een van de leidende symbolen van de Italiaanse techniek en stijl, een icoon van de technologische uitmuntendheid en creatieve geest van Italië.

Over Sauber Motorsport

In 1970 richtte Peter Sauber zijn bedrijf op en ontwierp zijn eerste raceauto in de kelder van het huis van zijn ouders. Het raceteam groeide gestaag en genoot van de eerste grote internationale successen aan het eind van de jaren tachtig. Zoals het Mercedes-team werkte, vierde Sauber een een-twee overwinning in de 24-uursrace van Le Mans in 1989 en back-to-back Drivers 'en Manufacturers' titels in het Wereldkampioenschap Sportwagens in 1989 en 1990. In 1993 ging Sauber op de markt Formule een. Onder de F1-hoogtepunten van het team is een vierde plaats behaald in het Constructors 'World Championship in 2001 als een onafhankelijk team en - in samenwerking met BMW - een een-twee finish in de Canadese Grand Prix van 2008 op weg naar de derde plaats in de constructeursklassement dat jaar. In 2010 werd Sauber opnieuw een onafhankelijke outfit. 2012 was een zeer goed jaar van het Sauber F1 Team, bekroond met vier podiumplaatsen, 126 WK-punten en zesde plaats in het constructeursklassement. 11 oktober 2012 markeerde een mijlpaal in de geschiedenis van het team - de dag waarop Sauber aftrad als Team Principal en het stokje overhandigde aan Monisha Kaltenborn. Tussen 1993 en het einde van 2016 betwistte het team de 424 Grand Prix in de Formule 1. In 2017 viert het Sauber F1 Team opnieuw een mijlpaal: het is het 25e Formule 1-seizoen in de geschiedenis van de teams.

Voor meer foto's van de nieuwe Alfa Romeo Formule 1 bolide, zie: https://www.formule1.nl/nieuws/sauber-toont-c37-in-alfa-romeo-kleuren/

Ontdek Alfa Romeo