Alfa Romeo Quadrifoglio modellen winnen “What Car? Car of the Year awards 2019”

28 januari 2019

De deskundige jury van What Car? bekroonde de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met de 'Prestatiegerichte Auto van het Jaar'-titel. In 2018 won de sportieve sedan ook al in de sportwagenklasse. De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio liet heel wat geduchte concurrenten achter zich en veroverde de 'Beste Sport-SUV van meer dan £60.000'.

De Giulia Quadrifoglio kon op heel wat lof rekenen van Steve Huntingford, redacteur van What Car?: "Er wordt vaak gezegd dat de top bereiken gemakkelijker is dan aan de top blijven. Dus volgens die logica is de tweede overwinning van de Giulia Quadrifoglio een nog opmerkelijkere prestatie dan de eerste. Maar dat zal niemand verbazen. Het is namelijk een comfortabele, ruime en goed uitgeruste sedan die meer rijplezier biedt dan rivalen die tienduizenden euro's duurder zijn."

Over de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio zei Steve Huntingford, redacteur van What Car?: "De krachtigste versie van de Stelvio is buitenaards snel en voelt toch licht en responsief aan, zonder dat de auto daardoor nerveus wordt. Voeg daar nog een fantastische koetswerkcontrole en de tractie van de vierwielaandrijving aan toe en de Quadrifoglio moedigt u voortdurend aan om de limieten op te zoeken."

De Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio en de Stelvio Quadrifoglio worden allebei aangedreven door een 510 pk en 600 Nm sterke V6-biturbobenzinemotor, die hen een respectievelijke topsnelheid van 307 en 283 km/u geeft, terwijl de sprint van 0 tot 100 km/u wordt afgelegd in 3,9 seconden (Giulia) en 3,8 seconden (Stelvio).

Ontdek de Giulia Ontdek de Stelvio