De nieuwe Alfa Romeo Giulia en Stelvio!

25 november 2019

De Alfa Romeo Giulia en Stelvio zijn aangepast en klaar voor 2020. Van buiten vallen de aanpassingen mee, maar van binnen is er een hoop aangepast. We zetten graag de belangrijkste punten voor je op een rij.

  • Nieuwe kleuren; namelijk Verde Visconti voor de Giulia en voor beide modellen het prachtige Blu Anodizzato, heldere Bianco Lunare, dieprode Rosso 6C Villa d’Este en het gouden Ocra GT Junior. Tevens kunnen de bumpers en dorpel lijsten in kleur besteld worden.
  • Uitvoeringen: de uitrustingsniveaus zijn door Alfa Romeo opnieuw bekeken en gecreëerd. Direct boven de standaard Giulia en Stelvio is nu de Super te vinden. Dan komt de Ti-versie, de sportieve Sprint en Veloce. Verder is er natuurlijk de Quadrifoglio. Als laatste komt er nog een speciale Business versie, speciaal bedoeld voor de leaserijders onder ons.
  • Interieur; de middentunnel is volledig gerestyled en ook de pook is vernieuwd en voortaan altijd bekleed met leer. De middentunnel krijgt een nieuwe indeling en betere afwerking. Er is een nieuw vak in de armsteun die eventueel draadloos een telefoon op kan laden. Ook zijn de knoppen verbeterd van kwaliteit. Als laatste is het stuur iets aangepast en verbeterd.
  • Infotainment; er is een nieuw 7 inch display geplaatst tussen de twee analoge klokken. Daarnaast werkt het  scherm in het midden van het dashboard met touchscreen en is er een volledig nieuwe vormgeving. Het geheel is beter aan te passen en Apple CarPlay en Android Auto zijn volledig geïntegreerd.
  • Rijhulpsystemen: zowel de Stelvio als de Giulia zijn uitgerust met ADAS-set (Advanced Driver Assistance Systems). Dit betekent dat onder bepaalde omstandigheden de auto het gas, de remmen en sturing zelf bediend. Daarnaast hebben de Alfa Romeo’s naast rijbaan bewaking en dodehoek bewaking nu ook file assistent en snelweg assistent. We hebben ze nog niet getest maar het schijnt enorm goed te werken.

De nieuwe Alfa Romeo Giulia en Stelvio zullen volgend jaar bij ons te bewonderen zijn. We keep you posted.