De nieuwe Fiat Ducato!

14 juni 2019

De Fiat Ducato is de onbetwiste Europese marktleider. Voor het vijfde jaar op rij voert hij in twaalf landen de verkoopranglijst aan en is hij de absolute nummer één in de Europese camperwereld. Nu is de Fiat Ducato voor het eerst voorzien van een 9-traps automatische transmissie, nieuwe rijhulp-& infotainmentsystemen en beleven nieuwe Euro 6D motoren hun debuut. En in de loop van 2020 zal er ook een volledig elektrische versie van de Ducato beschikbaar komen.

Op de nieuwe Ducato rust de taak zijn voorgangers te overtreffen en de beste Ducato ooit te worden. De motoren voldoen allemaal aan de Euro 6D-emissiestandaard, zijn efficiënter, milieuvriendelijker en krachtiger dan ooit. Met het oog op het milieu zijn er  ook keuzemogelijkheden voor diverse alternatieve brandstoffen.

De met EcoPack uitgeruste krachtbronnen hebben een Start&Stop-systeem, een intelligente dynamo, een elektronisch gestuurde brandstofpomp en een ‘Eco’-modus die energie- en brandstofbesparing garanderen.

Voor het eerst is ook een elektronisch geregelde negentraps automatische transmissie verkrijgbaar. Deze nieuwe ‘9Speed’-transmissie is uitgerust met de nieuwste generatie koppelomvormer die optimaal gebruikmaakt van de koppelkarakteristiek van de motor. Als lichtste automaat in zijn klasse staat hij garant voor maximale betrouwbaarheid en duurzaamheid, en onderscheidt hij zich door zijn rijcomfort onder alle omstandigheden.

Tot slot maakt een ruim aanbod aan infotainment- en rijassistentiesystemen van de nieuwste generatie de Fiat Ducato weer helemaal klaar voor de toekomst.

Uiteraard is de nieuwe Ducato binnenkort te bewonderen in Arnhem, Nijmegen of Veenendaal!