Dit is de nieuwe Fiat 500e

04 maart 2020

“Het is tijd om actie te ondernemen om een betere toekomst te creëren.”

De planeet Aarde maakt een zeer delicate periode door, een periode uniek in zijn geschiedenis. We zijn allemaal opgeroepen om actie te ondernemen om een ​​betere toekomst te creëren. Fiat gaat de uitdaging aan door zijn familiejuwelen uit te brengen: de elektrische 500. Omdat de elektrische 500 altijd gelijke tred heeft gehouden met de tijd. Het verandert wanneer sociale behoeften veranderen.

Vandaag werd in Milaan de nieuwe 500 gepresenteerd, de eerste volledig elektrische auto van FCA. Het zal de spelregels veranderen voor auto's zonder uitstoot. Een auto die altijd op de top van de golf stond en die zich sinds zijn debuut, 63 jaar geleden, als een icoon heeft gevestigd. Nu, in 2020, komt een nieuw tijdperk en is het tijd voor de Fiat 500 om al zijn populariteit te gebruiken om verandering te inspireren en deel uit te maken van de oplossing.

Het pad van verandering kan niet alleen worden genomen. We hebben partners nodig met een even positieve kijk, die betrokken willen worden bij het verbeteren van de toestand van de aarde, door waarden en doelen te delen. Leonardo DiCaprio heeft het nieuwe Fiat 500-project omarmd. De wereldwijde megastar, die al meer dan twintig jaar persoonlijk betrokken is bij de bescherming van de aarde, heeft zijn goedkeuring voor de visie van de nieuwe elektrische stadsauto aangeboden.

Zoveel inhoud: het best mogelijke bereik, opladen en rijden

Bij het ontwerpen van de New elektrische 500 zijn de ingenieurs begonnen met een blanco vel papier, zodat ze aan elk aspect met uiterste aandacht voor detail konden werken en de beste oplossingen konden kiezen. Bereik en laadtijden zijn twee belangrijke kwesties voor klanten. De lithium-ionbatterijen met een capaciteit van 42 kWh geven de New 500 een bereik van maximaal 320 km in de WLTP-cyclus.

Om de laadtijd te optimaliseren, is de New 500 uitgerust met een snellader van 85 kW om de batterij zeer snel op te laden. Het kost bijvoorbeeld slechts 5 minuten om een ​​voldoende energiereserve op te bouwen om 50 kilometer te reizen, meer dan nodig is voor gemiddeld dagelijks gebruik. En de snellader kan de batterij ook in slechts 35 minuten opladen tot 80%.

Oplaadoplossingen voor thuis zijn ook beschikbaar. De lanceringseditie van de nieuwe 500 omvat de Easy Wallbox ™, een oplaadsysteem voor thuis dat op een normaal stopcontact kan worden aangesloten.

Drie verschillende rij ervaringen

De New 500 heeft drie rijmodi: Normaal, Bereik en Sherpa, die kunnen worden geselecteerd om aan uw rijstijl te voldoen.

In het bijzonder optimaliseert de Sherpa-modus de beschikbare bronnen om ervoor te zorgen dat u uw bestemming bereikt. De rijmodus Sherpa werkt op verschillende componenten om het brandstofverbruik tot een minimum te beperken, precies om ervoor te zorgen dat u de op het navigatiesysteem ingestelde bestemming of het dichtstbijzijnde laadstation comfortabel kunt bereiken. Net als een "Himalayan Sherpa", die de hele expeditie leidt en naar de bestemming leidt, past deze rijmodus verschillende parameters aan: maximale snelheid, beperkt tot 80 km / u; gasrespons om het energieverbruik te verminderen; en deactivering van het klimaatbeheersingssysteem en de verwarmde stoelen (de bestuurder kan deze op elk gewenst moment activeren).

De modus "Normaal" komt zo dicht mogelijk bij het besturen van een voertuig met een normale verbrandingsmotor, terwijl de modus "Bereik" de functie "rijden met één pedaal" activeert. Door deze rijmodus te selecteren, kunt u praktisch alleen met het gaspedaal op de New 500 rijden. In feite veroorzaakt het loslaten een veel grotere vertraging dan bij een normale verbrandingsmotor, bijna alsof u op het rempedaal had gedrukt. In elk geval moet u op het rempedaal trappen om de auto volledig tot stilstand te brengen. Bij dagelijks gebruik en met meer oefening kun je uiteindelijk leren het alleen met het gaspedaal te besturen.

De motor heeft een vermogen van 87 kW, met een maximale snelheid van 150 km / u (zelf begrensd) en versnelling van 0-100 km / u in 9,0 seconden en 0-50 km / u in 3,1 seconden.

Level 2 autonoom rijden en smart gadgets

De auto van de toekomst is niet alleen een elektrische stadsauto, maar gaat nog een stap verder: hij gaat letterlijk naar het volgende niveau door de eerste auto in zijn segment te zijn die autonoom rijniveau 2 biedt, met alle bijbehorende voordelen van stedelijke mobiliteit.

Aan de voorzijde gerichte camerabewakingstechnologie bewaakt alle delen van de auto, zowel in de lengte als in de breedte. Het intelligente Adaptive Cruise Control (iACC) -systeem remt of versnelt in reactie op alles: auto's, fietsers, voetgangers. Lane Centering houdt het voertuig in het midden van de rijstrook wanneer de markeringen correct worden geïdentificeerd.

Intelligente Speed ​​Assist leest de snelheidslimieten en raadt aan deze toe te passen, terwijl Urban Blind Spot ultrasone sensoren gebruikt om de blinde vlekken te bewaken en te waarschuwen voor obstakels met een driehoekig waarschuwingslicht op de buitenspiegel. Dan is er Aandachtsassistent, die waarschuwingen op het display geeft en u aanbeveelt om te stoppen en een pauze te nemen wanneer u moe bent. Ten slotte bieden de 360 ​​° -sensoren een drone-weergave om obstakels te vermijden bij het parkeren of het uitvoeren van complexe manoeuvres.

De derde generatie 500 is de eerste Fiat die is uitgerust met het nieuwe UConnect 5-infotainmentsysteem, het verbonden platform dat is ontworpen voor de toekomst. FCA heeft deze ontwikkeld met het idee om klanten een compleet nieuwe gebruikerservaring te bieden en maakt gebruik van het eenvoudige, intuïtieve en ongelooflijk aanpasbare Android Auto-besturingssysteem. U kunt bijvoorbeeld widgets gebruiken om te configureren hoe functies en apps worden weergegeven. Apple CarPlay is al draadloos beschikbaar. Het systeem is ook klaar om dezelfde functionaliteit te bieden voor Android Auto. Kortom, de New 500 biedt een naadloze integratie met uw smartphone en biedt een 10,25-inch high-definition touchscreen, met een horizontale vormfactor die perfect in het auto dashboard past, volgens zijn lijnen.

Blijf op de hoogte