dodge ram 1500

Dodge RAM 1500

Jouw partner voor iedere klus

Plan een proefrit

Dodge Ram 1500: Dé pick-up!

Ram heeft op de North American International Auto Show de nieuwe 1500 onthuld. Een hoekiger en daarmee stoerdere design kenmerken de vijfde generatie van deze All American Pick-up.

Ondanks zijn stevige voorkomen heeft Ram weten het gewicht terug te brengen. De toepassing van aluminium voor delen van de koets en gebruik van lichter staal zorgen voor een totale gewichtsreductie van meer dan 100 kilo ten opzichte van de voorgaande 1500. Het grootste deel van het plaatwerk is overigens niet van aluminium.

Vraag een offerte aan

Aerodynamischer dan voorheen

De nieuwe koets van de 1500 oogt dan wel hoekiger, maar is aerodynamischer dan voorheen. De cW-waarde ligt 9 procent lager. Dat is mede te danken aan de actieve, afsluitbare grille en een elektrisch uitklapbare lip onder de voorbumper die vanaf 50 km/h uitschuift.

Wie de Ram 1500 met luchtvering uitvoert, zal merken dat de auto 1,5 cm lager gaat liggen als de snelheid stijgt. Kortom veel technieken om de efficiency van de nieuwe Ram te verhogen.

Plan een proefrit

Hybrid, maar dan anders!

De Ram is ook beschikbaar als mild-hybrid. Het mild-hybrid-systeem is standaard aanwezig op de 1500 met de 305 pk en 365 Nm sterke 3,6-liter grote V6 in het vooronder. Dit E-Torque gedoopte systeem is optioneel voor de 395 pk en 556 Nm sterke 5,7-liter grote V8. Het bij het systeem behorende 0,43 kWh ‘grote’ accupakket is in het wandje achter de stoelen geplaatst.

Volgens Ram levert het systeem voor de V6 tot 122 Nm extra tijdens het accelereren. Bij de V8 zou het om 176 Nm extra gaan. Schakelen gaat met een vernieuwde achttrapsautomaat. De krachtigste 1500 mag tot 3.500 kilo trekken, maar kan natuurlijk veel meer.

Vraag een offerte aan

Een nieuwe binnenkant

Ook het complete interieur is opnieuw getekend. Achterin de Crew Cab-versies beschikken passagiers voortaan over enkele centimeters extra been-, hoofd- en schouderruimte. Ram levert 5,-, 8,4- en 12-inch metende infotainmentschermen in zijn nieuwe succesnummer. De grootste van het stel is opgebouwd uit twee kleinere exemplaren.

Plan een proefrit

Liever bellen?

Neem direct contact op met onze product specialisten

Guido Gosselink
Verkoop Verantwoordelijke
Guido Gosselink | Kien - Officieel dealer van Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Jeep & Dodge