Fiat 500 Familie krijgt een makeover

11 januari 2021

Hoewel het lijkt alsof de wereld even stilstaat hebben de ontwerpers in Italië vorig niet stil gezeten. Naast de nieuwe elektrische 500e, Fiat Tipo en de Panda gaat 2021 ook in het teken staan van een nieuwe 500 familie.

Nieuwe kleuren, nieuwe uitrustingsniveaus en nieuwe interieurs maken de 500 familie nog aantrekkelijker. De 500 familie bestaat uit de Fiat 500, 500X en 500L. Alle modellen hebben een verschillende vorm en karakter maar delen dezelfde genen: de iconische Fiat 500

Vijf nieuwe uitrustingsniveaus met een uitgesproken karakter

De nieuwe 500-familie wordt gelanceerd in 5 uitrustingsniveaus, allemaal beschikbaar op de 3  modellen, elk met zijn eigen specifieke esthetische kenmerken en uitrusting boordevol inhoud, om de eigenschappen van elk model verder te versterken.

We beginnen met de ‘Cult’ -versie, een eerbetoon aan de typische popwereld van 500, voor wie op zoek is naar stijl en een icoon zonder concessies te doen aan de prijs. De volgende stap is het 'Connect'-uitrustingsniveau, voor mensen die op zoek zijn naar democratische, gemakkelijke connectiviteit, om constant en stijlvol verbonden te blijven met hun wereld.

Het uitrustingsniveau 'Dolcevita' is exclusief voor de 500, richt zich op fans van een glamoureuze levensstijl en is geïnspireerd op de jaren 50, als de perfecte habitat van het icoon van Fiat sinds 1957.

Om het aanbod compleet te maken, de ‘Cross’ -versie, exclusief voor de 500X en 500L, voor degenen die willen ontsnappen aan de stadsjungle en routine, om samen met hun gezin van avonturen buiten de stad te genieten. Deze mensen geven om hun levensstijl en zoeken naar inhoud met een sterke persoonlijkheid. Het uitrustingsniveau ‘Sport’ is de topklasse en is ideaal voor een dynamische en onafhankelijke jonge doelgroep.

Speciale accessoirepakketten om jouw 500 persoonlijk te maken

Het aparte karakter van de uitrustingsniveaus kan verder worden versterkt om je auto nog meer aan te passen, met specifieke accessoirepakketten die ook een aanzienlijke financiële besparing opleveren. Deze omvatten:

  • NAVI-pakket (beschikbaar op 500), het Magic Eye-pakket (beschikbaar op 500X en 500L), inclusief parkeersensoren en achteruitrijcamera en ADAS-pakket (exclusief voor de 500X) met Blind Spot Detection en Adaptive Cruise Control, voor degenen die het laatste willen technologie en veiligheid in hun auto;
  • het comfort- en functiepakket (beschikbaar op Cult, Cross en Dolcevita en Sport) inclusief automatische airconditioning en verstelbare stoelen, zichtpakket met xenonkoplampen, elektrochrome achteruitkijkspiegels en schemerings- en regensensoren, voor klanten die op zoek zijn naar het beste in rijcomfort ;
  • het Style-pakket (beschikbaar op de uitrustingsniveaus Connect en Dolcevita) inclusief verchroomde details en privacyglas met het full-LED-pakket (exclusief voor de 500X), voor wie op zoek is naar een unieke stijl.

Motoren

De nieuwe 500-serie is uitgerust met 70 pk hybride en 1.2 69 pk LPG-motoren, beide conform Euro 6D Final. Het motorengamma in de 500X bestaat uit twee benzinemotoren - 1,0 liter 120 pk en 1,3 liter 150 pk Firefly-modellen - en twee 1,3 liter 95 pk en 1,6 130 pk Multijet-dieselmotoren. De 500L is leverbaar met 1.4-liter 95 pk benzinemotoren die voldoen aan Euro 6D Final en een 1.3 95 pk Multijet.

Wanneer de nieuwe 500 familie naar Nederland komt, is nog onduidelijk. Uiteraard houden we je daarover op de hoogte!

Ontdek de huidige Fiat modellen