Fiat Centoventi Concept

05 maart 2019

Fiat laat op de internationale autosalon van Genève 2019 zijn conceptauto ' Fiat Concept Centoventi' debuteren als visie van het merk op elektrische mobiliteit voor de massa in de nabije toekomst. Deze gedurfde visie komt rechtstreeks voort uit de 120-jarige historie van het merk, die dan ook de inspiratie bood voor de naam van het prototype: 'Centoventi' is Italiaans voor honderdtwintig.

De Fiat Centoventi is het antwoord voor uiterst betaalbare elektrische mobiliteit in de nabije toekomst. En een van de weinige betaalbare elektrische auto's die een daadwerkelijk bruikbaar rijbereik voor lange ritten buiten de stad biedt. Bij de ontwikkeling ervan heeft Fiat bovendien geput uit zijn rijke ervaring met het bedenken van leuke, inventieve en kosteneffectieve oplossingen, wat heeft geresulteerd in een modulair interieur en een opvallende, karaktervolle styling.

De Fiat Centoventi in het kort

De Fiat Concept Centoventi is in feite een 'blanco' auto die door de klant telkens opnieuw kan worden ingekleurd en aangekleed al naar gelang zijn voorkeuren en behoeftes van dat moment. Dus niet alleen bij aankoop, maar ook lang daarna. Hij wordt geproduceerd in slechts één kleurstelling, die door klanten kan worden gepersonaliseerd met het '4U'-programma dat een keuze biedt uit 4 daken, 4 bumpers, 4 wielsierdeksels en 4 exterieurwrappings. Net als veel moderne apparaten biedt de Centoventi dus een grote vrijheid om hem naar eigen inzicht aan te passen. Dat kan ook door een keuze te maken uit verschillende beschikbare infotainmentsystemen en zelfs het accupakket. Dit à la carte-karakter van het concept is een van de sterkste punten ervan: eigenaars kunnen hun auto opfrissen op elk moment dat ze dat willen en hoeven niet langer te wachten op nieuwe speciale edities of facelifts.

De Centoventi belichaamt de functionele benadering waarmee Fiat al 120 jaar auto's bouwt, wat onder andere tot uiting komt in de moderne interpretatie van enkele kenmerkende stijlelementen van de Panda uit de jaren 80. Zijn typisch Italiaanse design is een schoolvoorbeeld van Fiats 'less is more'-filosofie. Dankzij het uitspelen van de belangrijkste troefkaarten onderscheidt de Fiat Centoventi zich met een radicaal andere kijk op elektrische mobiliteit, zowel in als buiten de stad. Door optimaal gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van elektrische aandrijving, weet hij succesvol antwoord te bieden op de steeds grotere uitdagingen op het gebied van verkeersintensiteit, regelgeving en autokosten.

Ontdek Fiat