Fiat Centoventi nu al in de prijzen

22 juni 2020

De Fiat Centoventi Concept heeft de prijs in de categorie "Concept Car" gewonnen tijdens de jaarlijkse Car Design Awards. In de ogen van de jury, bestaande uit 18 designdirecteuren van de belangrijkste autofabrikanten, onderscheidt deze revolutionaire auto zich door zijn innovatieve modulaire concept en het uitzonderlijke gebruik van kleuren en materialen. Het is de visie op de toekomst van toegankelijke elektrische mobiliteit, gebaseerd op 120 jaar Fiat-geschiedenis. Het Fiat Centoventi-concept is een wit doek dat kan worden geschilderd volgens de wensen en eisen van de klant: in feite is de Centoventi ontworpen om met de grootste fantasierijkheid te worden aangepast op het gebied van kleuren, interieurs, dak, infotainmentsysteem en de autonomie die de modulaire accu's bieden. Dit betekent dus een radicale verschuiving in het autoparadigma. Dit is één van de grote sterke punten van het concept: het is niet langer nodig om lang te wachten om een nieuwe auto te kopen, wetende dat het altijd mogelijk is om de configuratie te veranderen. Centoventi claimt het concept "less is more", waarbij we ons voorstellen om alle overbodige of complexe accessoires uit een auto te verwijderen, waarbij het aan de klant wordt overgelaten om zijn personaliseringsvoorkeuren volledig tot uitdrukking te brengen. De Centoventi is een minimalistische auto, maar vertegenwoordigt de essentie van extreem maatwerk!"

De Fiat Centoventi werd voor het eerst onthuld op het Salon van Genève van 2019 en benaderd het concept van elektrische mobiliteit met een nieuw bedrijfsmodel: het is zowel minimalistisch als volledig aanpasbaar op elk moment van zijn levenscyclus. Het zal beschikbaar zijn in een enkele versie. Deze kan worden aangepast via het 4U-programma dat keuze biedt uit 4 modellen dak, bumpers, wielen en lakwerk. De interieuraccessoires zijn onderling uitwisselbaar en kunnen in de "plug and play"-modus worden geïnstalleerd; van het instrumentenpaneel tot de opbergvakken, stoelen en kinderzitjes. Het exterieur kan worden "gewrapt" en ook de bumpers en wielen zijn aanpasbaar. Zelfs de autonomie is modulair: door de innovatieve architectuur van de accu's kan deze naar wens van de klant worden aangepast van 100 tot 500 km.

Sinds 1999 is Car Design News (CDN) een bron van inspiratie voor ontwerpers over de hele wereld en biedt het kwalitatieve informatie, advies en directe toegang tot het werk van studenten en designdirecteuren. De website van Car Design News wordt jaarlijks door meer dan 500.000 unieke bezoekers bezocht. De reputatie van de site ligt in het netwerk van auteurs en analisten, waarvan velen ook bijdragen aan het jaarlijkse Car Design Review, een almanak van design- en mobiliteitstrends, met een geïnformeerd commentaar op de toekomst van het autodesign. De bekendmaking van de winnaars in twee categorieën, "Beste Production Car" en "Beste Concept Car", valt samen met de levering van de Car Design Review, met 1.200 toonaangevende figuren op het gebied van autodesign.

Ontdek Fiat