Genieten tijdens Spettacolo Sportivo 2019 op Circuit Zandvoort.

26 augustus 2019

Wat een weekend! Heerlijk weer, prachtige Alfa Romeo's en een hoop herrie. Zeg nou eerlijk, wat ruikt er lekkerder dan verbrand rubber? 

Lars van 't Veer heeft zijn Alfa Romeo afgelopen weekend weer goed laten vlammen op het prachtige circuit in Zandvoort. Toen hij 4 was, kwam hij al op het circuit en dit weekend knalde hij rond in zijn eigen Alfa Romeo en onze Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio met 510 pk sterke motor met vierwielaandrijving. Bezoekers konden mee het circuit op wat zorgde voor veel unieke ervaringen. Het vermogen en de wegligging van deze Alfa Romeo is dankzij de perfecte 50/50-gewichtsverdeling van het lichtgewicht platform uitzonderlijk.

Afgelopen weekend stond het Spettacolo Sportivo 2019 op Circuit Zandvoort in het teken van het 100-jarig bestaan van designhuis en carrosseriebouwer Zagato. In 1921 verscheen de eerste carrosserie van Zegato op een Alfa, namelijk de G1 Lusso. Vanaf dat moment kregen veel andere modellen van Alfa Romeo een carrosserie van Zagato. Elegant en succesvol in de racerij was met name de 6C (van 1750 tot 1929.) In Zandvoort waren veel prachtige Zagato exemplaren te bewonderen waarvan er enkele zeer uniek waren.