Giulia & Stelvio Quadrifoglio MY20

08 mei 2020

Vandaag in een tijd waarin de omstandigheden eisen dat we allemaal pas op de plaats maken in het gebruikelijke hoge tempo, vertragen de 510 pk sterke Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio niet. Hun prestaties blijven op supercar-niveau en met de nieuwe MY20 versies nemen die zelfs toe dankzij nieuwe functies en een breed scala aan technologie-, connectiviteits- en veiligheidsupgrades.

De nieuwe 2020 Giulia en Stelvio Quadrifoglio zijn een showcase voor Alfa Romeo-uitmuntendheid en een nog sterkere uitdrukking van prestaties, winnend DNA en onmiskenbaar Italiaanse stijl. Hun toonaangevende prestaties worden gegarandeerd door de krachtige, volledig van aluminium gemaakte 2,9 V6 Bi-Turbo-motor die 510 pk en een maximumkoppel van 600 Nm bij 2.500 tpm levert. Het Alfa ™ Active Torque Vectoring-systeem, bijgestaan ​ door het innovatieve Q4-vierwielaandrijvingssysteem zorgen voor de aandrijving naar de wielen. De 8-traps automatische transmissie is gekalibreerd om het comfort te optimaliseren zodat de voertuigen gemakkelijk op alle terreinen kunnen worden gereden. Alleen in RACE-modus laten de auto's hun volledige potentieel zien met bliksemsnelle schakelingen van slechts 150 milliseconden.

De “soundtrack” wordt geleverd door een Dual Mode-uitlaatsysteem of door een optionele, nieuwe Akrapovič-uitlaat gemaakt titanium en carbon.

Kwaliteit en stijl

De nieuw ontworpen middenconsole biedt meer opslagruimte. Het stuur en de met leer beklede versnellingspook zijn nieuw, evenals de veiligheidsgordels die naast klassiek zwart, nu ook verkrijgbaar zijn in rood. De technologie aan boord omvat een geheel nieuw infotainmentsysteem met een centraal touchscreen van 8,8 inch, connected services en een nieuw interfaceontwerp. Andere exclusieve nieuwe functies op de Quadrifoglio zijn onder meer prestatiepagina's; specifieke schermen voor de bestuurder om de voertuigstatus in realtime te bekijken: van de temperaturen van de belangrijkste mechanische componenten tot koppelafgifte, turbodruk en verbruik in realtime, evenals digitale chronometers om acceleratie en maximumsnelheid te meten. Ook zijn de Giulia en Stelvio Quadrifoglio voorzien van nieuwe LED-achterlichtclusters en gloednieuwe 21” velgen.

Traditionele kleuren 

De ontwerpers van Alfa Romeo hebben een nieuwe aanpak van het begrip kleur ontwikkeld, met een nog meer op emotie gebaseerde strategie die de lakkleuren van de carrosserie naar klasse groepeert en niet alleen naar technologie. Dit heeft geresulteerd in vier categorieën: Competizione, met duidelijke verwijzingen naar de sportieve traditie van het merk; Metallic, dat het dynamische karakter van het merk benadrukt; Pastel, voor diegenen die op zoek zijn naar toegankelijke waarden; en Herritage, dat herinnert aan het erfgoed van Alfa Romeo en dat herinterpreteert. De nieuwe Herritage-kleuren zijn: verfijnd Rosso 6C Villa d’Este, adembenemend Ocra GT Junior en nieuw Verde Montreal voor het exterieur. De laatste tint is een eerbetoon aan een van de iconen van het merk, de Alfa Romeo Montreal, die 50 jaar geleden werd gelanceerd. De kleuren, als zodanig verbonden met het culturele en historische erfgoed van het merk, zijn nauw verwant aan Italië.

Ontdek Alfa Romeo