Italiaanser kan niet! Abarth 595 by Vilner

18 oktober 2017
Het ontwerpen een aanpassen van interieurs kun je het beste overlaten aan bedrijven als Vilner. Deze heeft een wel heel bijzondere Abarth 595 gemaakt.

Het Bulgaarse bedrijf Vilner heeft zijn ogen op de meest recente variant van de Abarth 595 gericht. Zoals ze zelf zeggen is deze Abarth Italiaanser dan ooit! Daarmee doelt het creatieve brein op de Italiaanse vlaf niet over de motorkap en achterklep loopt. Dankzij het panoramadak wordt de bovenkant overgeslagen. In plaats daarvan loopt de lijn binnen in de auto door. Zo begint hij op het dashboard en de stoelen.

Vilner plakt her en der extra Abarth-logo's op de op two-tone uitgevoerde lichtmetalen wielen. Geen aanpasser die de vloermatten overslaat, derhalve krijgt ook deze creatie ze mee. Vilner vervaardigd een deel van de voetvegen uit Alcantara terwijl de randen van leer zijn. Een geborduurd 595-logootje kan natuurlijk weer niet ontbreken. Gelijksoortige afwerking komen we tegen op de stoelen en de deurpanelen. De middenconsole wordt afgewerkt met zwart Alcantara.

Van echte motorische tuning is geen sprake. De 595 behoudt zijn 145 pk en 206 Nm sterke 1,4-liter grote T-Jet. Wel monteren de Bulgaren een Record Monza-uitlaatsysteem.

Bron: Autoweek

Ontdek de Abarth 595