Jarige Fiat Ducato best verkochte bedrijfsauto van Europa

18 februari 2021

De meest populaire Fiat Ducato is jarig en wordt dit jaar maar liefst 40! Het is niet voor niets de meest gewaardeerde bedrijfswagen in de wereld. Dankzij zijn motorvermogen en veelzijdigheid is de Ducato de meest verkochte bedrijfswagen van Europa.

1981

Het begon allemaal in 1981 in het Italiaanse plaatsje “Val di Sangro”. De Fiat Ducato ging van start met een revolutie in de lichte bedrijfswagens en is tot de dag van vandaag de benchmark in zijn segment. Vorig jaar zijn 150.000 exemplaren (de nog steeds op dezelfde plek in Italië) uit de fabriek gereden en wordt de Fiat in 80 verschillende landen verkocht.

De Ducato en campers: een gouden combinatie

Niet alleen in het bedrijfsleven is de Ducato een ware trendsetter, ook in de Camperbouw is hij erg populair. Dankzij de voorwielaandrijving en zijn vierkante vorm, is het voor camperbouwers de ideale basis om een camper te maken. Bovendien is krachtige en comfortabele motor een genot om naar je favoriete vakantiebestemming te rijden.

Klaar voor de toekomst

Het verhaal van de Ducato is nog lang niet ten einde. Later dit jaar zal de volledig elektrische Fiat e-Ducato zijn debuut maken in Europa. Met een laadvermogen tot 17m3 en een rijbereik van maximaal 360km is de nieuwe e-Ducato ideaal voor in de stad en daarbuiten.

Ieder vakmanschap vraagt om specifieke eisen. Een ding is zeker, de Fiat Ducato voldoet aan ze allemaal!

Ontdek de Ducato