Jeep E-Volutie…

05 maart 2019

Jeep blijft het publiek verrassen op de Autosalon van Genève 2019.

Na het vestigen van een nieuw wereldwijd verkooprecord in 2018, start Jeep in 2019 een aantal belangrijke nieuwe ontwikkelingen zonder daarbij de kernwaarden uit het oog te verliezen die al bijna tachtig jaar centraal staan bij het merk. Jeep is altijd een pionier geweest in het exploreren van nieuwe marktsegmenten en nieuwe technologie. De legende begon in 1941 met de Willys-Overland, het eerste 4x4-voertuig. Al sinds dat allereerste begin staat Jeep over de hele wereld bekend om zijn superieure offroad-techniek. In de loop der jaren zijn de 4x4-prestaties van de Jeep SUV's voortdurend verbeterd, terwijl daarnaast comfort, rijeigenschappen en connectiviteit steeds belangrijker werden. En nu slaat Jeep wederom een nieuwe weg in: met de presentatie van zijn gloednieuwe plug-in hybrides zet het merk een belangrijke stap vooruit naar milieuverantwoorde techniek en lagere losten voor de eigenaar. Het betreft een compromisloze hybride-oplossing, waarin de unieke technische lay-out van Jeeps is geïntegreerd. Voorzien van dit nieuwe hybride-aandrijfsysteem bieden zowel de Jeep Renegade als de Jeep Compass meer vrijheid dan ooit, terwijl hun 4x4-capaciteiten dankzij de uiterst geavanceerde en milieuvriendelijke aandrijftechnologie een nieuw niveau bereiken.

De nieuwe Renegade en Compass PHEV: kracht en actieradius

De nieuwe plug-in hybride-modellen van Jeep, zijn uitgerust met accu's die via een externe stroomaansluiting kunnen worden opgeladen. Daardoorn kunnen ze meer elektrische energie opslaan. Deze keuze maakt het mogelijk om sterkere elektromotoren te gebruiken, wat zich voor zowel de Renegade als de Compass vertaalt in een actieradius van circa 50 kilometer en een topsnelheid van circa 130 km/h bij honderd procent elektrisch rijden.

Ter verhoging van de inzetbaarheid en het totale vermogen werken de elektrische aandrijf systemen samen met de nieuwe 1,3l benzinemotor. Voor de Renegade ligt het vermogensbereik tussen 190 en 240 pk, ruim voldoende voor uitstekende onroad-prestaties: de acceleratie van 0-100 km/h vergt slechts zo'n zeven seconden. Ook op de Compass resulteert de gecombineerde werking van de inwendige verbrandingsmotor en de elektromotoren in een maximum vermogen dat kan oplopen tot 240 pk.

Met hun snellere acceleratie en hoge motorresponsiviteit bieden beide nieuwe plug-in hybride-Jeeps meer rijplezier. Daarnaast zijn ze buitengewoon stil en met een CO2-emissie van nog geen 50 g/km klimaat verantwoord. Maar bovenal weten de twee semi-elektrische Jeep-modellen hun legendarische offroad-capaciteiten nog verder te verbeteren: het grotere en direct beschikbare koppel dat de elektromotor levert maakt het mogelijk de aandrijfkracht zeer nauwkeurig te doseren. Niet alleen bij het wegrijden, maar ook onder uitdagende terreinomstandigheden wanneer een zeer lage overbrengingsverhouding van de transmissie is vereist.

Trouw aan zijn uitgangspunt auto's te bouwen die elk obstakel kunnen overwinnen en in lijn met zijn kernwaarden van vrijheid, authenticiteit, avontuur en passie, blijft Jeep zich ontwikkelen om zijn modellen naar een nog hoger niveau te brengen.

Ontdek Jeep