Jeep gaat naar Genève en neemt mee…

27 februari 2019

Op de 89e editie van de Autosalon in Genève komt Jeep met veel nieuws! Met recordjaar achter de rug is het tijd om fantastische start te maken voor ontwikkelingen in 2019. Het merk introduceert onderstaande Special Edition modellen op de salon:

  • S-Serie - De special uitgevoerde 'S'-edities van de Renegade, Compass, Cherokee en Grand Cherokee.
  • De nieuwe Cherokee Trailhawk completeert de Trailhawk-familie.
  • Exclusief uitgevoerde modellen die zijn gepersonaliseerd met originele Jeep-accessoires van Mopar.

Originele Jeep-accessoires van Mopar

Een Mopar versie van de Wrangler Rubicon is de blikvanger op de stand. De gele 'Hella Yella' carrosserie bevat diverse zwarte contrastelementen, waaronder de zevensleufs grille. De complete lijst van accessoires die zijn gemonteerd omvat extra terreinlampen, 2"verhoging, een snorkel en rockrails. Verder is de auto voorzien van een softtop van zwart gaas die als zonnescherm fungeert en een tafeltje voor de achterklep.

Een andere Wrangler op de stand de Sahara in Urban-uitmonstering. De verchroomde tankvuldop en dorpellijsten van deze auto vormen een fraai contrast met de in Ocean Blue uitgevoerde carrosserie.

Mopar heeft ook de Jeep Renegade onder handen genomen. De Limited versie onderscheidt zich door de geheel nieuwe exterieurkleur Bikini die wordt toegepast in combinatie met een interieur in Polar Plunge-leder. Ook deze is door Mopar aangekleed volgens het Urban-thema. Tot de toegevoegde accessoires behoren een stootplaat voor de achterbumper, een voorbumper met airdam, evenals unieke zijskirts en dorpellijsten met Jeep-logo.

De nieuwe 'S'-serie

In Genève zal Jeep voor het eerst in Europa de nieuwe 'S'-serie presenteren. De nieuwe 'S'-edities van de Renegade, Compass, Cherokee en Grand Cherokee zijn bedoeld om de sportieve en grootstedelijke aantrekkingskracht van de Jeep SUV's te vergroten, zonder afbreuk te doen aan hun legendarische offroad-kwaliteiten. De 'S'-serie is zowel geschikt voor dagelijks woon-werkverkeer in een randstedelijke omgeving als voor offroad-gebruik in de vrije tijd.

Renegade 'S'

De nieuwe Jeep Renegade 'S' die in Genève wordt getoond, heeft een exterieur in Alpine White. Het model heeft een sportiever uiterlijk dankzij een zwart dak en zijdeglans Granite Crystal-accenten op grille, dakrails en 19" velgen.

Compass 'S'

Het leveringsprogramma van het best verkochte Jeep-model wordt binnenkort uitgebreid met de nieuwe Compass 'S'. De in Genève getoonde Compass 'S' heeft een tweekleurige carrosserie, uitgevoerd in Pearl White met een zwart dak (dit laatste is standaard op de 'S'). De 19" velgen zijn afgewerkt met Granite Crystal zijdeglanslak, grille, mistlampsierlijsten, onderste dashboardrand en ruitomlijstingen.

Cherokee 'S'

De nieuwe Cherokee 'S' is ontwikkeld om het stoere, sportieve karakter te benadrukken van een Jeep die zich in het moderne, drukke stadsleven net zo thuis voelt als in avontuurlijke ritten buiten de gebaande wegen. Uiterlijk onderscheidt de nieuwe Cherokee 'S' zich door een 'S'-badge en speciale, 19-inch lichtmetalen velgen die in Granite Crystal Metallic-zijdeglanslak zijn uitgevoerd, net als de dakrails, de mistlampomlijstingen en de Jeep- en 4x4-badges. De wielkastranden en het onderste frontpaneel zijn in de kleur van de carrosserie gelakt.

Grand Cherokee S Limited

De Grand Cherokee was 26 jaar geleden het model waarmee Jeep de premium SUV-segment creëerde. Sindsdien zijn er meer dan zes miljoen exemplaren van verkocht en is de Grand Cherokee nog steeds het referentiepunt in zijn klasse. Uiterlijk bezit de S Limited designelementen van de Grand Cherokee SRT. De bumperpanelen zijn uitgevoerd in een speciaal design en afgewerkt met Granite Crystal-zijdeglanslak. De sportieve motorkap in SRT-stijl, de markante zijskirts en de onmiskenbare Jeep-spatbordverbreders stralen kracht en elegantie uit. Het exterieur wordt gecompleteerd door een bruinglanzend uitlaateindstuk en 20" velgen in Granite Crystal-zijdeglanslak met verchroomde wielmoeren.

De nieuwe Jeep Cherokee Trailhawk

In Genève maakt ook de nieuwe Trailhawk variant van de Cherokee zijn debuut. Deze Trailhawk-modellen manifesteren zich door hun legendarische offroad-capaciteiten die rechtstreeks terugvoeren op de wortels van Jeep. Elk in zijn segment bieden zij het allerbeste op het gebied van 4x4-eigenschappen. De 'Trail Rated'-badge op de Cherokee is het bewijs dat het model met goed gevolg een aantal zware tests heeft doorlopen op de volgende gebieden: tractie, doorwaaddiepte, wendbaarheid, verticale wieluitslag en bodemvrijheid.

Met zijn voorkomen maakt de Cherokee Trailhawk onmiddellijk duidelijk dat hij klaar is om het avontuur aan te gaan. Als meest terreinvaardige uitvoering is hij volgepakt met Jeep offroad-hardware, zoals 17" terreinbanden, speciale bumperpanelen en bodembeschermplaten. Zijn ongeëvenaarde 4x4-kwaliteiten dankt hij aan de Jeep Active Drive Lock-vierwielaandrijving met blokkeerbaar differentieel dat voor maximale tractie in extreem zwaar terrein zorgt.

Ontdek Jeep