Kien neemt wederom Erkend Duurzaam-certificaat in ontvangst

02 oktober 2018

Patrick de Kruijff (After-sales verantwoordelijk) - met op de achtergrond het behaalde certificaat

Het certificaat Erkend Duurzaam, uitgereikt door BOVAG, is het bewijs dat Kien in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.

Duurzaam betekent ook dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers, door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Kien maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van sportieve activiteiten. Diverse sportclubs in de omgeving worden elk jaar gesponsord. Ook ondersteunt Kien veel maatschappelijke activiteiten, zoals Ome Joop’s Tour, Golf4Jaimy en het Rode Kruis Gala.

Het Erkend Duurzaam-certificaat welke om de twee jaar wordt uitgereikt, is een keurmerk voor en door de automotive branche, dat is ontwikkeld door BOVAG en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM). Het keurmerk zorgt voor een aantoonbare besparing op afval- en energiekosten. Het voldoet aan de internationale richtlijnen van ISO 26000 en is daardoor een aantoonbaar bewijs voor MVO-beleid dat ook bij aanbestedingen en tenders vaak als voorwaarde wordt gesteld. Het certificaat is tot 2020 geldig.