Linda’s Blog

Mijn naam is Linda van Impelen. Skien is vanaf jongs af aan een passie van me.

In 2009 heb ik een ernstig auto ongeval gehad, ik hield hier een dwarsleasie aan over. In het revalidatiecentrum ben ik opzoek gegaan naar voorbeelden; mensen die hetzelfde hadden meegemaakt. En hierna nog steeds alles uit het leven haalden. En deze zijn er! Nog steeds wakeboarden, skien, kanoen, fietsen,……. Eigenlijk is alles nog mogelijk alleen aangepast. Prima! Niets mis mee! Let’s do this!

Nieuwe droom

Nu heb ik dan ook sinds het ongeluk een nieuwe droom. Ik wil naar de paralympische spelen in Zuid-Korea! En ik wil hier (het aller, allerliefst) goud halen met zit-skien! Ik zal er in ieder geval alles aan doen om mijn doel te behalen! Alles!

Linda en kien

Net als Linda heeft ook Willem Kien in 2014 een ernstig ongeluk gehad tijdens de Libya Rally in Marokko. Meteen was er een klik tussen Linda en Willem. Dankzij Linda’s gedrevenheid om niet bij de pakken neer te gaan zitten, heeft Willem Linda letterlijk op weg geholpen om haar doelen te bereiken. Wil jij weten hoe wij Linda hebben geholpen? Bekijk hier hun verhaal.

5 februari 2018

Sneeuw, sneeuw en GOUD!

Wat een trip!! We zijn waren 3 weken onderweg. Voor heel veel wedstrijden. Conclusie; nog steeds geen speedwedstrijd geskied dit seizoen. Maar wel mijn eerste worldcup overwinning in de pocket!!

We begonnen dan ook goed aan onze trip. De eerste stop was Slovenië, Kranjska Gora. Hier stonden 2 reuzeslalom wedstrijden op de planning. De eerste dag kwam ik de tweede run niet door. Maar de tweede dag was dus mijn eerste worldcup overwinning!! Na een goede eerste run stond ik eerste na de eerste run. De 2e run ging niet goed, maar doordat de Oostenrijkse, Claudia uitviel kon ik toch mijn eerste overwinning vieren! Ik weet dus dat er dingen mogelijk zijn. Als ik allebei de runs maar ski zoals ik de eerste run deed. Super blij was ik er dan ook mee.

Hierna gingen we door naar het Zwitserse, Veysonnaz. Hier stonden eigenlijk 4 wedstrijden op de planning 2 slaloms, en 2 reuzenslaloms. Maar hiervan konden er maar 2 doorgaan. 1 reuze, waarbij ik toch nog een goeie 4e plek behaalde. En een slalom waarbij ik helaas uitviel. De reden waarom het allemaal niet door ging was; sneeuw!! Jawel. Het kan inderdaad zo zijn dat er teveel sneeuw ligt! Wegens veiligheidsredenen moeten wedstrijden hierom dan ook afgelast worden.

De reis die we daarna ondernamen om naar Tignes, Frankrijk af te reizen, was op voorhand al discutabel. Maar niet geprobeerd zou al helemaal zonde zijn. Alleen eenmaal aangekomen in Tignes zagen we bergen sneeuw! En dan niet bergen, bergen. Maar gewoon hopen sneeuw. Ik had nog nooit in mijn leven zoveel sneeuw gezien. Niet normaal! Gewoon huizen hoog. Ook hier werden alle wedstrijden afgezegd en konden we zonder speedwedstrijden naar huis rijden.

Maar hey, niet getreurd. De volgende trip staat alweer voor de deur. Morgen reizen we af naar Canada. Voor de laatste voorbereidingen voor we naar de spelen gaan!! Zin in!!

15 november 2017

Jeahh!! Afgelopen week was het zover. Een heel belangrijk seizoen is van start gegaan! De races begonnen in ons eigen platte landje 🙂

Landgraaf was het toneel van de eerste slalom wedstrijden van het seizoen. Deze waren goed van start gegaan voor mij! De eerste twee dagen 2x de eerste tijd kunnen neerzetten. De 2 dagen daarna stonden in het teken van de Europacup wedstrijden. Helaas in de tweede run van de eerste ec wedstrijd een foutje gemaakt waardoor ik deze dag buiten de prijzen viel. Maar, mede dankzij een aantal speciale supporters, de laatste dag weer af kunnen sluiten met goud! Helaas waren er veel dames waar ik normaal mee battle niet afgereisd naar Landgraaf. Dus een beetje vertekend beeld is het wel. Maar deze ga ik zeker in de komende maanden tegen komen. En met een goed begin kunnen we vol goede moed aan de rest van het seizoen bouwen! Super bijzonder was het ook dat mijn oma, van bijna (dec) 90 jaar, langs de zijlijn stond. Vanwege haar leeftijd kan ze er niet bij zijn in Zuid-Korea. Dus dan maar aan het begin van het seizoen in landgraaf! De kop is eraf! Laat het seizoen maar beginnen! Ik ben er klaar voor!!

10 september 2017

Afgelopen weken was het zover. Voor het eerst sinds het ongeluk in 2009, waar mijn zitski carrière is ontstaan;), was ik weer aan de andere kant van de wereld. Dit keer om te trainen in voorbereiding voor de paralympische spelen in maart. Welke met de dag dichterbij komen.

Jezus, voor het eerst weer aan de andere kant van de weg rijden. Ik schrok er toch wel een beetje van. Maar gelukkig werd ik snel genoeg afgeleid door de prachtige omgeving. Ik kan me nog herinneren van mijn tijd in Australië, dat ik veel mensen had ontmoet die ook in New zealand waren geweest. En dat iedereen het zo’n mooi land vond. Blij dat ik dit nu met eigen ogen kon bewonderen. Want ze hadden gelijk. Wat een mooi en relax land.

Ook de trainingen gingen super. Heel gaaf om nog in het donker de berg omhoog te rijden. Om vanaf boven op de berg de zon te zien opkomen. Dit kamp was vooral gericht op de technische disciplines; slalom en reuzenslalom.

Slalom was alweer enige tijd geleden. En blijft voor mijn altijd het lastigst. Maar het waren goede trainingsdagen. Zowel de slalom als de reuzenslalom waren weer super om te doen. Het blijven verbeteren van mijn techniek blijft een leuke en leerzame uitdaging.

Over een week mag ik alweer naar de sneeuw voor het volgende technische blok. Hiervoor gaan we richting Saas-Fee, Zwitserland. Niet slecht vanuit New Zealand naar het Zwitserse leven;)

1 juni 2017

Het is 25 graden buiten en prima toeven. Toch gaan we over 3 weekjes alweer richting de sneeuw! En ik kan je verklappen; ik kan niet wachten!!

Op het moment zitten we dag in, dag uit op Papendal. Super leuk en goed hoor. Ik kan waarschijnlijk van menig man winnen met armpje drukken;) En ook gezellig, want hier trainen alle programma’s van de NskiV samen.  Zo vormen we dus een team met de para-snowboarders, alpine boarders en de freestyle snowboarders.

Maar ben inmiddels ook alweer echt aan het aftellen tot we weer naar de sneeuw mogen! De volgende trainingsreis gaat richting Noorwegen. Hier gaan we eind juni begin juli naar een gletsjer. Dus laten we hier de komende weken nog maar flink genieten van de zomer. Want de winter staat voor ons alweer om de hoek! Love it!! Can’t wait!!

4 april 2017

Vanuit het vliegveld was het nog zo’n drie uur reizen met een touringcar naar PyeongChang. Grote steden met veel hoogbouw wisselde elkaar af met dorren landschappen en flauwe heuvellandschapen. Het viel me op dat de Koreaanse mensen (vooral op het vliegveld) er verzorgd uitzagen. De infrastructuur daarentegen was dan weer wat chaotischer georganiseerd. Maar wel veel tech dingetjes vielen me op in de gebouwen. En dan vooral de wc’s ook. Het is nog best lastig om uit te zoeken hoe je nu precies de wc doorspoeld (op een westerse manier 😉 met zoveel opties.

Bij aankomst in ons hotel zagen we al wat pistes op de achtergrond liggen. Niet de pistes waar onze wedstrijden op zijn. Maar wel de pistes waar volgend jaar de olympische technische disciplines worden geskied. Het valt je meteen op dat er alleen sneeuw op de pistes ligt en verder helemaal nergens. Het ziet er nogal apart, en gemaakt, uit. En het maakte me dan ook heel nieuwsgierig om te gaan skiën op de kunstsneeuw. Dit konden we de dag erop ook meteen gaan doen.

De sneeuw, de berg en de wedstrijden vielen allemaal erg mee. Het is een leuke piste en prima te doen. Dit jaar wel wat goede resultaten kunnen skiën, waardoor ik me dus heb geplaatst. Maar het gaat om volgend jaar. Ik weet zeker dat ik nog beter kan skiën. En daar gaan we het aankomende jaar dan ook alles aan doen, om dat voor volgend jaar goed te hebben! Ik heb er zoveel zin in! Missie 1 is volbracht, nu missie 2 nog!!

Jeahh!!! Het is gelukt!! Ik mag volgend jaar Nederland vertegenwoordigen op de Paralympische spelen in Zuid-Korea! Super blij mee! En dat het dit seizoen al gelukt is maakt me ook heel blij. Want het seizoen afsluiten met de gedachten dat je er volgend jaar bij bent voelt echt heel goed!

Onze reis begon op Schiphol. Vandaaruit vlogen we door richting München om vervolgens nog 10 uur te vliegen richting Seoul. Aangekomen in Seoul zag je de eerste voorbereidingen al die wijzen op een naderende olympische en paralympische spelen. Zo waren de mascottes (als standbeelden) al vertegenwoordigd op het vliegveld en werden we netjes met busjes opgehaald door de organisatie. Als je naar buiten keek waande je je in een warm land. De zon scheen. Buiten zag het er dor uit. Maar zodra we door de deuren gingen merkten we al snel een ijzige kou op. Het was er zeker koud. Maar wel met een goede zon. Dus niets mis mee.

 

6 maart 2017

Deze maand stonden er geen wedstrijden op het programma. Ook wel eens lekker om een maandje alleen te gaan trainen. Zo zijn we naar Italië gegaan. Samen met het Zwitsers team hadden we een down hill piste alleen voor ons

Alles was top! Goede sneeuw condities, goed weer en een lekkere piste! Super lekker om daar te trainen. Iedere ochtend mochten we vroeg op om een aantal downhill trainingsruns te doen. En vervolgens stond er een andere discipline als middag training op het programma (of een down hill vliegles;))

Maandag vlieg ik voor het testevent naar zuid-korea. Super veel zin in! Voor het eerst pak ik het vliegtuig om te gaan skiën! Ben zo benieuwd naar de sneeuw en de piste! Dit is dus ook de piste waar het ‘hopelijk’ volgend jaar allemaal gaat gebeuren! Heel spannend dus allemaal, maar heel veel zin in! Wish me luck! En..

작별 인사

8 februari 2017

Na deze stop was de volgende stop; Het WK!! Jeuhjj! We hadden er allemaal super veel zin in! Mijn eerste WK. Daar aangekomen begonnen we met de down hill training. De eerste training ging prima. De tijd kon nog beter, maar daar is het dan ook een training voor. De volgende dag (2e training) dan maar beter doen. Vol goede moed begon de 2e training. Tot ik in de netten lag. Jep, ook dat kan gebeuren. Maar ai, dat is toch wel een mentale tik. De dag erop was de wedstrijd. Jezus, wat was ik gespannen. Vond het zo moeilijk om weer volle bak te kunnen gaan. Dit ging dan ook niet helemaal zoals ik had gehoopt. Ik kreeg mijn gevoel niet op tijd terug. Helaas, maar ik was blij dat ik wel was gestart. Want dit hielp zeker voor de dag erop, de Super-G! De Super-G startte ik dan ook super lekker! Het gevoel was weer terug. Ik liet hem gaan…. Maar miste een poort! Arhhh, NEE! Balen! Want dit ging echt lekker…

Ondertussen lag bijna heel Nederland in bed met de griep. En het bleef niet alleen bij Nederland. Nee, de griep bereikte ook Italië

Samen met heel wat meer mensen werd ik ziek. Hierdoor kon ik het WK niet meer uitskien. Super balen natuurlijk! Maar vrijdag vertrekken we weer voor training naar Italië. Daarna gaan we in maart naar Korea voor het testevent. Hier ga ik me volledig op richten. We laten het WK voor wat het is. Korea here we come! Nieuwe stop, nieuwe kansen! Let’s kick some ass!

Wat een maand was januari! Veel ups en downs zijn deze afgelopen maand de revue gepasseerd. Het begon allemaal super! We gingen in het begin van de maand richting Innerkrems in Oostenrijk. Hier hadden we de eerste speed worldcup wedstrijden van het seizoen. Beter gezegd, mijn eerste Down hill ever!! Man wat vond ik het spannend! Het is wel een dingetje om je vol van een berg te laten storten. Er komt een moment dat het tegen je gevoel ingaat. Dat je echt tegen jezelf zegt; jij gaat hard!! Maar wat was het leuk! En het ging goed!

Eerste down hill wedstrijd gewoon een 3e plaats geskied! Super blij was ik ermee! Daarna gingen ook de Super-g en de Supercombi heel lekker! Op de Super-G net geen 3e plek weten te skiën, maar op de Supercombi maakte ik het weer goed 🙂 weer een mooie 3e plek. En dat op de Worldcup!!

Daarna gingen we door naar Slovenië. Hier waren 3 wedstrijden gepland. 1 reuzenslalom en 2 slalom wedstrijden. Helaas geen wedstrijd uit kunnen skiën, maar ondanks dat ging het wel goed. Er zaten wat mooie stukken bij. Iets waar je mee verder komt.

 

9 januari 2017

Daarna gingen we door naar Kuhtai, Oostenrijk. Hier werd de aftrapt gegeven aan de eerste WorldCup wedstrijden van het seizoen. De omstandigheden waren ook WorldCup waardig. Jezus, wat heb ik hier gevochten om überhaupt goed naar beneden te komen. Wegens het gebrek aan sneeuw was het kunst sneeuw waar de hele piste van was voorzien. Kunstsneeuw is vaak agressiever dan natuurlijke sneeuw. En ik had dan ook veel moeite met mijn balans. Toch ging de slalom hier de eerste run goed. En dat was een goede boost. Omdat slalom mij normaal niet helemaal ligt. Daarnaast heb ik hier, door te overleven in de reuzenslalom, mijn eerste WorldCup podium behaald. Hij voelde niet helemaal rechtvaardig, omdat er veel concurrenten waren uitgevlogen. Maar oké, dat hoort dus ook bij skiën. Dan maar ervoor gaan zorgen dat er nog meer podiums volgen! Waarin het gevoel dan super zal zijn;)

De laatste 4 wedstrijden konden we afsluiten in stijl; St. Moritz it was! Wat een plek. We mochten proeven hoe het was om te schitteren op een piste met een super grootte tribune. Want de voorbereidingen voor de valide WorldCup wedstrijden waren in volle gang. Het enige puntje was dat deze tribune voor onze wedstrijd alleen gevuld was met duiven, haha. Desalniettemin nog een paar goede runs kunnen skiën.

En dan nu gaan we alweer door het nieuwe jaar in. Er staan heel wat belangrijke momenten op de planning. Mijn eerste down Hill wedstrijd ever!! Spannend dus! En het WK in Tarvisio! Ik ga weer knallen en hopelijk mezelf (en jullie) heel blij maken de komende wedstrijden!! Let’s do this!!

Het jaar 2017 is nu al een week onderweg, maar in dit blogje kijken we nog even achterom naar mijn laatste wedstrijden van 2016. Eindelijk naar de echte bergen! Vanaf september druk aan het trainen geweest en dan zijn in december dan toch echt de wedstrijden begonnen in de bergen! Wat een feest!

We trapte af in Pitztal Oostenrijk. Wat hier voor mij heel belangrijk was, om mijn Super-G punten binnen te harken. Ik moest nog op 1 discipline mijn worldcup punten halen, en dat was op de Super-G. Hiervoor waren er in Pitztal 4 wedstrijden om dat voor elkaar te krijgen. En ik kan jullie dan ook met blijdschap mededelen dat dit is gelukt! Twee keer een derde plek kunnen skiën in deze wedstrijden en dit was dan ook voldoende voor mijn nodige puntjes. Want met deze punten mag ik nu het speed circuit voor het aankomende seizoen gaan skiën! Happy me!!

 

29 november 2016

De eerste slalomwedstrijden, check!img_1015
Zo, het seizoen is weer begonnen! De eerste slalom wedstrijden zijn weer achter de rug. In ons eigen platte landje is de start gemaakt van het nieuwe seizoen, 2016/2017.  De eerste dagen waren Ipcas races, aan deze wedstrijden mag iedereen deelnemen. Voor mij verliepen deze dagen helaas niet helemaal zoals gewenst….

De eerste dag geëindigd op een 4e plek.  En de dag erna vloog ik er helaas al na de eerste run uit

De 2 dagen die nog volgden waren Europa cup wedstrijden. Deze eerste dag verliep goed en eindigde ik op een 2e plek. De laatste dag ging ook goed. Ten eerste had ik deze dag mentale steun van vrienden en familie. Daarnaast skiede ik de eerste run de snelste tijd! Wat top was, maar er moesten natuurlijk nog 2 runs uit geskied worden. De top 4 zat ook nog eens allemaal in dezelfde seconde. Dus een spannende race werd het sowieso.

De 2e run moest ik helaas wat tijd inleveren, waardoor ik doorschoof naar een 2e plek.
e derde run dan maar weer alles geven om hopelijk toch nog als 2e te eindigen. Volle bak ging ik. Volle bak op mijn gezicht…. Helaas. But it is all in the game.

Toch een goed gevoel overgehouden aan de laatste dag. Want de eerste 2 runs waren prima! Over een week gaan we weer door naar Pitztal, Oostenrijk! Zin in!!!

25 oktober 2016

Hintertux 1.0
Nieuwe trainingsweek, nieuwe kansen. Nadat we de vorige trainingsweek nogal werden gehinderd door het weer ging het ditmaal een stuk beter. Wel veel sneeuw, maar de liften gingen gewoon open

De eerste dagen slalom getraind. Na de eerste twee dagen kwam er iemand van tessier (mijn zitski). Hij heeft gekeken naar de instellingen van mijn zitski en wat instellingen aangepast. Voor slalom was dit een stuk fijner. Dus de laatste 2 dagen nog goed kunnen trainen op slalom. Daarna gingen we over op het trainen van de reuzenslalom. Mijn favorietje! Ging wel lekker. Ondanks de sneeuw goed kunnen trainen.

Nu 1 weekje thuis om vervolgens weer naar Hintertux te gaan. Wat een leven…

29 september 2016

Eerste trainingsweek van het seizoen2016/2017 is een feit.

Jeeuuhjj, eindelijk was het dan zover. We mochten weer los! De ski’s uit de wax en gaan. We hadden er allemaal super veel zin in!

Aangekomen in Zwitserland begon het goed. Zonnetje erbij. Eerste dag reuzenslalom vrij skiën en de dagen erop reuzenslalom training. Dit ging allemaal behoorlijk lekker…….

Tot het weer omdraaide. Wat op een gletsjer altijd kan. Maar 1 dag beneden zitten is niet zo erg. Maar het werden wat meer dagen benede
n zitten:( Dat was niet de afspraak.

But it is all in the game. Ook dit hoort bij het skiën. Uiteindelijk hebben we nog een dag slalom kunnen trainen en nog een dag zonder palen mogen skiën. Hierna moesten we helaas toch eerder naar huis. Omdat de weersvoorspellingen ook voor de laatste dagen niet best waren.

Maar, hey, het seizoen is gestart! En over een weekje gaan we alweer richting de gletsjer. En ditmaal neem ik voldoende zonnebrand mee, want ik verwacht zon!;)

11 augustus 2016

Het is alweer een tijdje geleden, maar ik had er nog niets over op mijn blog geschreven. Misschien was dit ook met een rede…. De HBB van 2016 was dan ook niet helemaal volgens plan verlopen. Helaas:(

Ik had me er op verheugd om met mijn nieuwe bikie de berg weer te beklimmen. Maar deze nieuwe bike heeft roet in het eten gegooid. Ik kan in details treden, maar das wat saai. Dus hierbij de korte versie;) Door het ontbreken van genoeg stabieliteit heb ik een buikband nodig bij mijn kneesit. Met deze buikband kon ik in Nederland prima vooruit. Maar doordat het in Oostenrijk bijna alleen maar klimmen is, was de hoek waarin ik fietste ineens heel anders (wat logisch is, maar waar ik in Nl maar korte stukjes steeds op kon oefenen). Met gevolg dat ik continu in mijn band hing. En hierdoor dus onvoldoende adem kreeg. Dus… das nie lekker als je moet fietsen;)

Wel was het weer een fantastische week met een top team en ofcourse mijn buddy (joosje)! En Anne ook een beetje dit jaar;) Roessingh riders hadden er weer alles uit gehaald wat erin zat. Volgend jaar ben ik er zelf helaas niet meer bij. Maar ik ga ze zeker weer aanmoedigen!!

2 juni 2016

Papendal en Kaunertal
Zo…… Jullie denken vast dat we aan het chillen zijn allle dagen. Maar nee hoor, niets is minder waar. We zijn iedere dag kei hard aan het zweten op Papendal! Man, oh man, 2 keer per dag sporten, in de ochtend en middag. En daarna om half 10 uitgeput in bed crashen. Dat is hoe mijn dagen in de zomer er ongeveer uit zien. Misha (mijn vriend) klaagt af en toe al over de bedtijden. Volgens hem zijn ze in het bejaardenhuis namelijk veel later in bed;)

Oke genoeg geklaagd, want ik mag niet klagen. Dus over 2 weken op het handbikeie. Hop, de berg op! Dat wordt weer brullen al ben ik er voor aankomend jaar wel wat geruster op dan de afgelopen 3 jaar;) Maar ben benieuwd naar de weer condities, en toch uiteindelijk de dag zelf weer. Eerst maar weer trainen…. Tussen de skitrainingen door, staat mijn handbikie namelijk trouw op me te wachten;)….

5 april 2016

Europa Cup Overall!!
Hoppa!! In the pocket! Zo, mijn seizoen is goed afgesloten. Afgelopen maand waren mijn laatste wedstrijden van dit seizoen. De Europa cup finals waren in Zwitserland, Obersaxen. Hier hadden we nog een reuzenslalom geskied, waar ik als tweede ben geëindigd. Maarrr….. het Europa circuit dus als nummer 1 afgesloten! Wie had dat, aan het begin van het seizoen, kunnen denken! Ik niet, in ieder geval.

Vakantie zit er helaas nog niet in. Vanaf het moment dat we weer in Nederland waren, zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen volop in gang gezet! Niets stil zitten, gewoon 5 dagen in de week, 2 keer per dag, sporten in het Nationaal trainingscentrum Papendal! Hoppa! Volgend seizoen wordt een spannend seizoen, en hier moeten we klaar voor zijn. Een plaatsing voor de paralympische spelen in Zuid-Korea het eindstation! Let’s do this!

Contact met Kien?

Neem direct contact op met onze specialisten

Sheila van den Steen Guerrero
Gastvrouw
Sheila van den Steen Guerrero | Kien - Officieel dealer van Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Jeep & Dodge