Nieuwe Dodge RAM 1500 in aantocht!

09 december 2017

De Amerikaanse website 'Allpar' heeft onlangs exclusieve foto's van de nieuwe Dodge RAM 1500 naar buiten gebracht. Hierop zien we dezelfde grille als momenteel ook op de Rebel en Limited uitvoering te vinden is. Het lijkt erop dat het herkenbare kruis op de neus helaas tot de verleden tijd behoort. Al sinds de jaren '80 was het kruis wereldberoemd op de Pick Up, maar nu heeft Dodge RAM er dus voor gekozen om deze weg te laten. Deze nieuwe foto's laten ons wel zien dat het geheel nieuwe rooster nog steeds een dwarsbalk heeft van de koplampen naar het midden van de grille, waar het woord 'RAM' zal verschijnen.

LED-verlichting

Terwijl de eerdere foto's op Allpar een andere set (LED-)koplampen toonden, laat deze truck ons ​​zien hoe de meerderheid van de Dodge RAM 1500's er waarschijnlijk uit zullen zien. De koplampen zullen witte LED-looplichten hebben, die aan de onderkant dik zijn en aan de bovenkant dun. De oranje LED-richtingaanwijzers vinden we iets boven het dikkere deel van de looplichten terug. De achterlichten zullen voorzien zijn van zogenoemde 'switchback' LED-verlichting, die het rode remlicht in oranje kan laten overlopen om als richtingaanwijzer te dienen. De achterkant van dit prototype toont ons tevens een nieuw kenmerk van de achterbumper. Deze lijkt in het midden ingekort te zijn, om een ​​lagere opstap achterin de truck mogelijk te maken.

Wanneer?

De nieuwe Dodge RAM 1500 zal begin januari in Detroit voor het eerst aan het grote publiek getoond worden. Zoals het er nu uitziet zal RAM midden januari 2018 beginnen met de productie van het nieuwe model. Inmiddels is het bijna 5 jaar geleden dat de laatste volledig nieuwe generatie Dodge RAM 1500 gepresenteerd werd. Gelukkig lijkt deze nieuwe 1500 ons zeker niet te gaan teleurstellen!

Meld je aan voor de RAM 1500 Update