Abarth Scorpion Skin Edition

05 juli 2018

De schorpioen vormt het beeldmerk van Abarth. Wist je dat een schorpioen gemiddeld 16 keer in zijn leven vervelt en dat zijn huid licht geeft in het donker? Abarth heeft om die reden samen met artiest Pablo Lücker een speciale Abarth ontworpen, voorzien van lichtgevende lak met ‘schorpioenhuidextract’. Abarth veilt de speciale Scorpion Skin Edition tijdens een event in oktober en steunt daarmee het KWF.

Schorpioenengif

Momenteel lopen er een diverse klinische studies om te kijken of het gif van de schorpioen gebruikt kan worden in de bestrijding van kanker. De ziekte kent vele slachtoffers, onder wie ook de oprichter van het automerk Carlo Abarth die in 1979 is overleden.

Veiling

De veiling van deze art car vindt plaats op een besloten evenement. Via de website van Abarth (www.abarth.nl) kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor updates over Abarth, Scorpion Skin en de veiling. En als je dan een bod uitbrengt, dan wil je natuurlijk wel graag weten waarop je dat doet.

160 pk

De Abarth Scorpion Skin Edition heeft een 1,4-liter turbobenzinemotor met 160 pk en 230 Nm koppel, goed voor een 0-100-tijd van 7,3 seconden en een topsnelheid 216 km/u. In feite is het dus een Abarth 595. Andere kenmerken zijn een Abarth Record Monza-uitlaatsysteem, xenon-koplampen, matzwarte 17-inch ‘Formula’ lichtmetalen wielen, met leder afgewerkte sportstoelen, een Beats-audiosysteem, automatische airconditioning, een Uconnect-navigatiesysteem met 7-inch HD touchscreen (DAB+, zes luidsprekers, bluetooth met audio streaming, USB/AUX-poorten en Live services), parkeersensoren en een met leder afgewerkt sportstuur met 12-uursmarkering.

Ontdek Abarth