Alfa Romeo Tonale Concept

05 maart 2019

Met de onthulling van de nieuwe Tonale conceptcar van een middelgrote cross-over op de Internationale autosalon van Genève 2019, betreedt Alfa Romeo de wereld van de elektrische auto. De Tonale is de eerste plug-in hybride en ook de eerste middelgrote cross-over van het merk. Hij herschrijft de regels voor dit snelgroeiende segment met typische Alfa Romeo-kenmerken als Italiaanse stijl en ongeëvenaard rijplezier.

Een auto geïnspireerd op schoonheid en Alfa Romeo's designtaal

Het design van de Tonale is een uiting van een verre blik in de toekomst. In de traditie van de Italiaanse beeldende kunst hebben de ontwerpers van Alfa Romeo zich voor de vormen van de Tonale laten inspireren op de schoonheid en verscheidenheid van het menselijk lichaam. Deze zijn vervolgens opgeluisterd met de vaste designelementen uit de rijke historie van Alfa Romeo om maar te noemen:

  • 33 Stradale: Authentieke Lichtmetalen wielen in het 'telefoonschijf'-model
  • Duetto en Disco Volante: De krachtige en elegante carrosserieflanken.
  • GT-Junior: De zelfverzekerde GT-vorm
  • SZ & Brera: 3 + 3 koplampunits
  • Complete historie: De meest herkenbare grille op de openbare weg "Scudetto"

Als menselijke touch die bij geen enkel Alfa Romeo-design ontbreekt, zijn de achterlichten zuivere artistieke hoogstandjes: ze vormen als het ware de verlichte handtekening waarmee de kunstenaar zijn werk heeft gesigneerd.

Met Alfa Romeo's racehistorie als inspiratiebron, roept het interieur van de Tonale de passie op die hoort bij een bezielende rijervaring. De emotionele zeggingskracht van het interieurontwerp wordt versterkt door het onderlinge contrast tussen de toegepaste kwaliteitsmaterialen, zoals het koele massieve aluminium en het zachte, warme leder en Alcantara. Het doorschijnende sierpaneel met achtergrondverlichting op de middentunnel biedt een perfect decor voor de Alfa DNA-systeem.

Authentieke Alfa Romeo emoties in een nieuw jasje...

De Tonale markeert Alfa Romeo's debuut in het segment van middelgrote cross-overs (CUV's). Het is in elk opzicht een echte Alfa Romeo, die hybride techniek integreert in de merk traditie om de beste rijeigenschappen van zijn klasse te bieden. De elektromotor achterin opent de weg naar nieuwe technische oplossingen die de rijdynamiek en het sportief rijplezier naar een nieuw niveau brengen.

Alfa Romeo Tonale

De Tonale belichaamt het avontuurlijke potentieel van een middelgrote cross-over die in staat is om volop adrenaline op te wekken, zowel in een stedelijke omgeving als daarbuiten. De transitie naar elektrische energie vormt een nieuwe belangwekkende bladzijde in de 109-jarige Alfa Romeo-legende en een uitdaging die het merk zal voortstuwen naar de toekomst.

De naam is niet toevallig gekozen. De Tonale-pas, die net als de nabij gelegen Stelvio-pas is gelegen in de Italiaanse Alpen, is een groot natuurlijk amfitheater in een adembenemende omgeving. Opwinding en harmonie gaan op een natuurlijke wijze samen in dit gebied dat vermaard is om zijn majestueuze bergmassieven, bruisende watervallen en hoge toppen die het hele jaar door met sneeuw zijn bedekt. De associatie met dit imposante geografische landschap vormt een passende analogie met de belangrijke evolutionaire stap die Alfa Romeo met de Tonale zet.

Ontdek Alfa Romeo