Veilig door weer en wind

met winterbanden van Kien

Banden – zowel zomer- als winterbanden – zijn een zeer belangrijk onderdeel van je auto. Immers: het enige contact dat je hebt met de weg verloopt via de banden. Winterbanden functioneren bij temperaturen onder de 7 graden Celsius beter dan zomerbanden. Niet alleen in de sneeuw, maar ook op droog of nat wegdek. Ze hebben meer grip en zijn in staat om meer water af te voeren.

Winterbanden Actie bij Kien

¤ Scherp geprijsd
¤ Voordelig gemonteerd
¤ Opslag zomerbanden mogelijk

Plan direct een afspraak

Binnen 2 uur je persoonlijke offerte

Vraag direct een offerte aan voor jouw auto. Kies hieronder je merk.
Onze service-expert zorgt dat je de prijsopgave binnen 2 uur ontvangt.*

*) Tijdens openingstijden van onze vestigingen

Waarom mijn banden van oktober tot april wisselen?

Deze periode komt overeen met een seizoensgebonden temperatuurdaling in Nederland. Daarom is het een goede indicator die aangeeft wanneer het tijd is om te wisselen van zomer- naar winterbanden. Wanneer de gemiddelde temperatuur onder de +7°C zakt, zijn zomerbanden minder prestatiegericht. Het is dan tijd om winterbanden te gebruiken die gecertificeerd zijn. Deze banden hebben rubberen verbindingen die zacht blijven bij lage temperaturen en een sterk gegroefde profieldiepte die voor de meest optimale prestaties zorgt op koude wegen.

Zijn winterbanden verplicht?

In Nederland zijn winterbanden wettelijk niet verplicht. Maar, als je je in een afgelegen gebied bevindt dat gevoelig is voor extreme weersomstandigheden, dan is het sterk aan te raden om gebruik te maken van winterbanden. In vele andere Europese landen als Oostenrijk en Duitsland is het wél verplicht om met winterbanden te rijden gedurende enkele maanden per jaar. Zorg er dus voor dat je de wetgeving nakijkt voordat je de grens oversteekt!

Banden bestellen

Selecteer en bestel

Banden – zowel zomer- als winterbanden – zijn een zeer belangrijk onderdeel van je auto. Immers: het enige contact dat je hebt met de weg verloopt via de banden. Ben jij toe aan nieuwe banden op je auto?

Selecteer dan hier je band en bestel deze direct!

Liever bellen?

Neem contact op met onze specialisten

Dylan van de Wall
Service Adviseur
Dylan van de Wall | Kien - Officieel dealer van Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Jeep & Dodge